שימוש באפידורל בלידה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/07/2016 | 11:31 | מאת: מורן

שלום רב, אני לקראת לידה ראשונה ומניחה שכמו רוב הנשים ארצה להשתמש בזריקת האפידורל בזמן הצירים. בעבר חוויתי תגובה אלרגית (נפיחות מהותית, אדמומיות, סחרחורות וחוסר תחושה) לאחר שימוש במשחת האלחוש "אמלה" וטופלתי באנטיביוטיקה. אני יודעת שאחד מהחומרים הפעילים באמלה הוא לידוקאין אשר מרכיב גם את הזריקה האפידורלית. ללא קשר, עברתי הרדמה מקומית לפני טיפול שורש אצל רופא שיניים וטשטוש עמוק לפני בדיקת קולונוסקופיה ללא תסמיני אלגיה כלשהם. האם יש מקום לדאגה בנטילת האפידורל? יש סיכוי שאני אלרגית לאחד ממרכיביו..? תודה!

24/07/2016 | 12:23 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, סבירות גבוהה שאלרגיה לאמלה היא בעקבות מאלחש מקומי אחר שאינו חלק מהאמלה. המאלחש הזה שייך לקבוצה עם מבנה כימי אחר מלידוקאין. ניתן להתייעץ עם אלרגולוג. אין התוויית נגד לביצוע אפידוראל. לצורך כך נהוג להשתמש במרקאין (גם תרופה זו ידועה כלא גורמת לאלרגיות). חשוב לדווח לרופא המרדים על הניסיון עם אמלה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב