הרדמה מלאה בגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/02/2016 | 15:40 | מאת: יעל

שלום, כתבתי בעבר בפורום. אני בת 35 עם רפלוקס חמור שאובחן במונומטריה 24 שעות ובקע סרעפתי קטן, ובנוסף אסתמה קלה. הופנתי לעבור ניתוח לתיקון הרפלוקס והבקע לפני 7 שנים, מאז ניסיתי לדחות את הניתוח על ידי ירידה במשקל. היום שאני במשקל תקין, המצב נשאר חמור וכבר הבנתי שאין ברירה אלא לגשת לניתוח המשולב. לא עשיתי גסטרוסקופיה מספר שנים, ולפני הניתוח אהיה חייבת לעשות שוב. מאז שעשיתי את הגסטרוסקופיה האחרונה התפתחה אסתמה והרפלוקס נהיה חמור, לכן שאלתי בפורום הזה בעבר ונאמר לי שבמקרה שלי מומלץ לעשות בהרדמה מלאה או טשטוש עמוק עם רופא מרדים, ולא בטשטוש סטנדרטי. ד"ר ליאוניד אידלמן המקסים ענה לי את התשובה. העניין הוא שיש לי תור לפרופסור שהוא גסטרואנרולוג בקופה בקרוב, והוא זה שצריך לתת לי את ההפניות לכל הבדיקות לפני הניתוח. חברה שלי שיש לה אסתמה ורפלוקס אבל קל, הלכה אליו פעם ראשונה, והוא הפנה אותה לגסטרוסקופיה ללא טשטוש בכלל, אלא רק עם ספריי אלחוש לגרון. אני חוששת שגם לי הוא יתן את הבדיקה בצורה הזאת. האם לפי דעתכם במקרה שלי זה שונה ולא מומלץ שאעשה את הבדיקה ללא הרדמה מלאה או טשטוש עמוק? כשעשו לי בדיקת לחצים של הוושט לפני המונומטריה 24 שעות שבוצעה לאחר מכן, אפילו אז היא לי מאוד קשה כשהאחות החדירה את הצינור לוושט והתחלתי להשתעל מאוד. אבל אולי זה רק מפחיד פסיכולוגית ואין באמת חשש ופשוט להבין את עצמי לקצת סבל לכמה דקות? תודה מראש

07/02/2016 | 12:24 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בהתאם לתיאורך, המלצתי נשארת על כנה. ממליץ לדון על כך עם רופא גסטרו שאמור להחליט על דרך הביצוע. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב