תגובה קשה להרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

27/01/2016 | 18:32 | מאת: לי

בת 35. בהריון שבוע 32. אמורה לעבור ניתוח קיסרי. בקיסרי הקודם לפני 5 שנים הייתה לי תגובה חריגה להרדמה ספינאלית. לחץ דם ירד 60/30 טכיקרדיה עד 180 ואח"כ ברדיקרדיה עד 60. קבלתי אדרנלין עם שיפור במצבי. רציתי לשאול האם זה נדיר ומה הסיכוי שיקרה שוב? יש לציין שאז וגם היום יש לי סכרת הריון. היום מטופלת באינסולין. לידה רגילה התגובה לאפידורל הייתה טובה.

07/02/2016 | 08:34 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התגובה כפי שתיארת יכולה להתפתח לאחר הרדמה ספינאלית עקב חסימת העצבים המעצבבים את הלב וכלי דם. אין זה אומר שאסור לחזור על הרדמה ספינאלית, רק חשוב מאוד ליידע את הרופא המרדים על התופעה מהפעם הקודמת, על מנת לאפשר לו לנקוט בצעדי מנע, שיכולים לסייע. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב