הצילו

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

20/11/2015 | 04:52 | מאת: ofek

כמה בלטי דיסק צוואריים בMRI, מה עושים עכשיו? בת 22, סובלת מכאבים כרוניים קשים החל מגיל 4 בכל השכמה הימנית שמתפשטים אח''כ (כלל שמפעילה יותר את היד) לאמצע הצוואר ונמשכים כל יום כל היום, מרגע שקמה וככל שמפעילה את היד, מקלידה ומרימה חפצים הכאב הולך ונבנה עד שמגיע לשיא שאני לא יכולה לסבול יותר ואז חייבת לשכב כמה דקות להפגת חלק מהכאב המייסר. ככל שכואב יותר כך גם האיזור מתחמם באופן מודגש. CT עמ''ש תקין, MRI כתף ימין (לא ארתרו') תקין, EMG תקין, US כתף תקין. אך בCT כל גופי שניתן ללימפדנופתיה כתבה הרדיולוגית "ללא הרס גרמי למעט שינויים ניווניים במפרק כתף ימין" וזאת מבלי שידעה בכלל על הכאבים. אבל אורתופד כתף בכיר מאוד שהסתכל על הדיסק טוען שלא רואה כל נזק, גם בMRI כתף לא רואים נזק, לדעתו ישנו ואקום פנומן בכתף ימין ולפי צילום רנטגן רגיל רואים גלנואיד היפופלסטי מעט ולכן לא ברורה לי הסתירה בין הבדיקות. רושם שיש לי גמישות יתר. אורתופד אחר, מומחה לעמ''ש שלח אותי לMRI עמ''ש צווארי לאחר שבדיקה פיזיקאלית יצאה תקינה וללא חסרים וזו תשובתה: סיבת ההפניה: כאבים. בוצע: ת.מ. MRI עמוד שדרה ת.מ. MRI בדיקת עמוד שדרה צוארי; טכניקה: הבדיקה נעשתה במישורים שונים, בסדרות TSET1 ,TSET2 ו- FFET2. אין בדיקות קודמות להשוואה. ממצאים: גובהן של החוליות וצורתן – שמורים. ללא היצרות של המרווחים הבינחולייתיים. הנקבים הבינחולייתיים – ללא היצרויות. בלט דיסק מינימאלי בגובה C3-C5. בלט מרכזי משמעותי יותר בגובה C5-C6. בלט מרכזי וימני בגובה C6-C7. ישנו לחץ על השק הדוראלי. אות תקין של חוט השדרה והנוזל בתעלה הספינלית. סיכום: מספר בלטי דיסק כמפורט. נראה כי הבלט המשמעותי הינו בגובה C6-C7, אשר נראה מרכזי וימני. " האם אפשר לנתח במקרה כזה ללא חסרים נוירולוגיים (אם יש לחץ על היד ומפעילה אותה למרות הכאב החזק כן יש הקרנה לאורך כל יד ימין ומדי כמה חודשים נימול בכף היד, EMG תקין) כי אני חייבת פיתרון קיצוני לכאב המייסר הזה אחת ולתמיד כי הוא מגביל אותי ואת הפעילות והלימודים שלי באופן קיצוני! כאב נורא. לצערי הרופא שהפנה אותי לMRI הזה טוען (לאחר הסתכלות בפענוח ובדיסק) שאי אפשר לעשות כלום עם זה, לדעתו אין קשר בין הבלטים לבין הכאבים שלי (איך יכול להיות אם לפי הMRI כואב לי בדיוק באותו הגובה ובדיוק באותו מקום-אמצע לכיוון ימין. צירוף מקרים?) ושאין שום אפשרות לעשות פעולה ניתוחית שבכלל הס מלהזכיר. "אם יציעו לך ניתוח-תברחי". למה, אני הרי כלכך סובלת ומוגבלת ממש בחיי היומיום, יש סיבה מוצדקת יותר לניתוח? האם באמת כלכך לא סביר שהבלטים האלה שמצויים בדיוק במקום הכאב גורמים לכאב הזה? האם יכול להיות שמדובר בבעיה במקלעת ברכיאלית למרות שEMG יצא תקין? מה עשוי להיות מקור הכאב אם לא הבלטים? אשמח לכל עיצה מכם איך להפחית את הכאב ומה עוד ניתן לבדוק כי הסבל גדול.

22/11/2015 | 08:36 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מהתיאור שלך איני רואה סיבה לניתוח. יש להמשיך ולקבל טיפול על ידי הרופאים שבדקו אותך. אני ממליץ לפנות לבדיקה במרפאת כאב. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב