הרדמה מקומית ותסמונת ויליאמס

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

01/10/2015 | 21:21 | מאת: דנה

שלום, אני אמא לילד בן 4 עם תסמונת ויליאמס. מאז שאובחן אנחנו יודעים להיזהר מהרדמה כי הסבירו לנו שמשהו בתסמונת גורם לילדים להגיב לא טוב לחומרי הרדמה. מה המשמעות של ויליאמס לגבי הרדמה מקומית בטיפול שיניים, במריחת משחת אמלה לפני בדיקות דם או בהזרקת לידוקאין במקרה של תפירה מקומית של חתך? תודה!

06/10/2015 | 14:10 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בתסמונת ויליאמס אין התווית נגד לשימוש בתרופות הרדמה באופן כללי. סיבוכים אפשריים בנוכחות תסמונת זו קשורים בדרך כלל לדרגת הפגיעה במערכת לב-כלי דם ולפעמים עקב עליה ברמת הסידן בדם. פעולות טיפוליות מומלץ לבצע תוך השגחה צמודה. תוארו מצבים של מוות פתאומי. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב