פרופופול

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/09/2015 | 08:02 | מאת: עידן עודד

מעוניין לקבל מידע מקיף על תמיסת הרדמה פרופופול של ב.בראון.

30/09/2015 | 10:14 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מדובר בתרופת הרדמה הגורמת לשינה. השפעת התרופה חולפת מהר אחרי הפסקת המתן. נמצאת בשימוש נרחב להשראת הרדמה ולעתים גם להחזקת ההרדמה. התרופה גורמת לדיכוי נשימתי, בהתאם לכמות הניתנת, וגורמת לירידה בלחץ הדם, במיוחד בחולים מבוגרים וחולים עם נפח דם ירוד. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

30/09/2015 | 14:07 | מאת: עידן עודד

דר שלום, תודה רבה על התשובה המהירה.אשמח לקבל טיפה יותר מידע בהרחבה אם ניתן? כגון האם התרופה הינה להרדמה כללית?האם מדללים אותה עם חומר נוסף?ואם ישנם יתרונות קיימים? תודה רבה ובכבוד רב

06/10/2015 | 14:27 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, קיימים ספרים שלמים על התרופה. לכן, בפורמט זה ניתן לענות רק לשאלות ספציפיות. מדובר בתרופה להרדמה כללית, כאמור, או לטשטוש. ניתן למהול את התרופה אך אין זה שימוש נפוץ. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב