התעוררות מהרדמה ממושכת בטיפןל נמרץ

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/07/2015 | 00:00 | מאת: יאיר גרוסמן

לאחר הרדמה של שבועיים רצופיים בטיפול נמרץ , מה ניתן לצפות שייהיה משך ההתאוששות ? האם יש הכנה פסיכולוגית מסויימת שניתן . צריך לעשות כדי להקל על החולה ?

19/07/2015 | 18:35 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, משך ההתאוששות לאחר הרדמה ממושכת תלוי בסוג החומרים בהם השתמשו ובמצב הכללי והסיבה להרדמה הממושכת. בדרך כלל, חולה מתעורר תוך ימים בודדים לאחר הפסקת מתן חומרי הרדמה. במקרה שחולה סובל מאי ספיקת כליות, תהליך ההתעוררות יכול לקחת יותר זמן. לאחר תחילת ההתעוררות, מומלץ לשוחח עם החולה ולתת לו עידוד מילולי. יש מקום לטיפול פסיכולוגי מעמיק יותר לאחר ההתעוררות. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב