רגישות לחומר הרדמה?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/07/2015 | 20:35 | מאת: עזרה

בת 21, ללא הרדמות קודמות. עברתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה בטשטוש ולכשיצאתי ממנה קמתי עם פנים אדומות, עיניים דומעות, מעט כתמים אדמדמים בצורת רשת דהויה על אמה אחת (לא זו שהוזרק בה חומר ההרדמה) ומלא נזלת שסותמת אותי עד עכשיו (אך נרגעה בכמותה). המלווה שלי אמרה ש10 דקות לאחר יציאתי מהבדיקה ובעודי רדומה לא הפסקתי לשפשף את האף והפנים עד ההתעוררות (וגם אחרי). האם יכול להיות שחוויתי רגישות לחומר ההרדמה שלא הייתה חמורה בשל המינון הנמוך של החומר? אולי רגישות לפלסטיק ממנו עשויה צינורית החמצן שהרכיבו לי על הפנים? אשמח לדעת בעיקר אם זו עשויה להיות תגובה קלה לחומר ההרדמה כי עליי לעבור ניתוח בהרדמה מלאה בקרוב (ביופסה של בלוטת לימפה בפרוטיס). תודה

06/07/2015 | 09:24 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התמונה כפי שאת מתארת יכולה בהחלט להיות תמונה של רגישות לאחד מהחומרים שנחשפת אליהם במהלך הבדיקה. סבירות נמוכה יותר שמדובר בחומרים להרדמה כללית, שאלרגיה להם היא תופעה נדירה מאוד. יתכן שמדובר בגומי של כפפות (לטקס) או של מתקן לפתיחת הפה. יתכן גם שהשתמשו במאלחש מקומי בהתזה לפה. ניתן לפנות ליעוץ של אלרגולוג. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב