מפחד מזריקת טשטוש

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/06/2015 | 22:47 | מאת: שי

שלום רב! אני נורא מפחד מזריקת טשטוש כי פשוט בשנת 2001 אני עברתי ניתוח פוליפים ואז עברתי הרדמה כללית ומה שהתחילו להזריק לי את החומר הזריקו גם טשטוש ואז המרדים אמר לי שעוד מעט אני ארגיש מטושטש ואז שראיתי מטושטש פתאום אני נלחצי וחשתי שקשה לי לזוז, לא יודע לתאר זה מן כובד כזה ואני נורא נלחצי ויש לי עד היום טראומה מהרדמה. למה אני אומר את זה כי פשוט אני החודש הייתי בבית חולים איכילוב והציעו לי לעבור טיפול ניסוני לא מסוכן וזה בכלל לא ניתוח, פשוט על מנת שאני לא ארגיש כואב אפשר בעזרת סדציה לעשות כדי שלא ארגיש כואב. עכשיו אני הבנתי שסדציה זה לא הרדמה כללית אבל אני אמור להרגיש אותו כובד כמו שאני הרגשתי בעבר אם אחליט לעבור את הטיפול? תודה תודה

28/06/2015 | 14:59 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במטרה לענות תשובה מלאה יש צורך בידיעה מהן התרופות אותן הזריקו לך בפעם הקודמת. סביר להניח שתרופות הטשטוש בהן ישתמשו הפעם לא תכלולנה תרופות שגרמו לך לתחושה של קושי בנשימה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב