רגישות ללידוקאין

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/05/2015 | 11:18 | מאת: אירה

שלום רב, בעבר (לפני כ10 שנים) כשביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה הרופא ציין בפני שהתגלתה רגישות אצלי ללידוקאין (כתמים אדומים על הגוף). אני נמצאת בשבוע 35 להריון. האם הדבר אומר שלא אוכל לקבל אפידורל? אילו תחליפים קיימים לאפידורל? תודה מראש

25/05/2015 | 12:12 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, המאלחש המקומי הנמצא בשימוש באלחוש אפידוראלי הינו מרקאין, חומר מאותה הקבוצה כמו לידוקאין. רגישות ללידוקאין הינה תופעה נדירה ביותר. אני ממליץ לפנות לאלרגולוג לשלול חשד שאת סובלת מרגישות כזו. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב