הרדמה בזמן הנשמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/05/2015 | 11:10 | מאת: מיכל

שלום. אדם מבוגר הורדם בזמן שהונשם עקב ספסיס. לאחר 4 ימים שלא קיבל עוד חומרי הרדמה, החל להראות סמני התעוררות קלים, הזזת יד ונשימה מהירה (עם ההנשמה), בגלל שהתנשם קיבל חומרי הרדמה שוב על מנת להקל עליו. אם יש הרעלה מעודף חומר ההרדמה (משום שהיתה ירידה בתפקוד כליתי וחומר ההרדמה הראשון לא יצא לגמרי מהגוף עד מתן חומר הרדמה בפעם השניה), תוך כמה זמן הם מופיעים סימני ההרעלה? למשל חום ממאיר, ירידת לחץ דם, הקאות, אצירת שתן מוחלטת, חמצת וכו, האם הסימנים מופיעים מייד או חלקם מופיעים מייד או שלוקח שעות עד להופעתם? תודה

25/05/2015 | 12:15 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בדרך כלל, לא מדובר בהרעלת חומרי הרדמה, אלא, בהצטברות החומר בגוף, במיוחד במצב של אי ספיקת כליות, כפי שתיארת. תופעות לוואי כגון, ירידה בלחץ דם יכולה להתפתח באופן מידי. תופעות אחרות מתפתחות עם הזמן. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

25/05/2015 | 20:10 | מאת: מיכל

לא בטוחה שהבנתי. אם חומר ההרדמה מצטבר בגוף ולאחר מספר ימים ניתן שוב חומר הרדמה, כך שיש יותר מדי מכדי שהגוף יוכל להתמודד איתו: אז די מייד כשנותנים בוריד את החומר בפעם השניה יש ירידת לחץ דם? לא יכול להיות שנזריק חומר הרדמה ולחץ הדם ירד רק אחרי 6-8 שעות? או שהאם יש מצבים שלעודף חומר הרדמה בגוף, הגוף יכול להגיב בירידת לחץ דם אחרי 7 שעות נגיד. תודה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב