הרדמה כללית ואלרגיות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/02/2015 | 15:07 | מאת: מיטל

לרופאים, שלום רב. אני אמורה לעבור השבוע ניתוח של כריתת כיס המרה. בריאה בדרך כלל, ללא מחלות כרוניות. אלרגית לפניצילין וקלינדמיצין (האלרגיה מתבטאת באדמומיות ושלפוחיות מגרדות). לפעמים מגיבה לשרבים ובעלי חיים (חתולים וכלבים) - התקפי סטרידור שמטופלים בבודיקורט ועוברים לחלוטין תוך יום-יומיים. התקף אחרון של סטרידור קרה לפני קצת יותר משבוע. עד היום אני משתמשת בבודיקורת פעמיים ביום (בוקר וערב). אין לי שיעול וראיות נקיות. רופא מרדים הציע לי לא להפסיק את הבודיקורט עד יום הניתוח ואף לקחת מנה אחת בבוקר. בנוסף לכך ינתנו לי עוד 2 מנות נוספות של אינהלציה (אחת בטרום ניתוח ושנייה בזמן הניתוח עצמו דרך הוריד). רציתי לדעת, מה רמת הסיכון שלי במצב כזה במהלך ההרדמה ואחריה? מודה מראש. בכבוד רב, מיטל

16/02/2015 | 14:57 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, רמת הסיכון מוגברת, אך אין מניעה לבצע הרדמה כללית. אני מצטרף להמלצת הרופא המרדים לגבי נטילת בודיקורט לפני הניתוח. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב