טיפול תרופתי בכאב כרוני

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/02/2015 | 19:24 | מאת: ישראל

אני בן 50 סובל מכאב כרוני על רקע OA וממתין לניתוח TKR (עדיין אין תאריך באופק).בשנתיים האחרונות מטופל בטרגין 30 מ"ג פעמיים ביום ואוקסיקוד במינון 10 מ"ל עד 4 פעמים ביום לכאב מתפרץ. המינונים של התרופות הנ"ל עפ"י המלצת האורטופד. לפני חודש הודיע הרוקח שעלי להפחית את המינון של אוקסיקוד וזאת מאחר וקיימת הנחייה של משרד הבריאות שאסור לתת מינון גבוה יותר ממאה מ"ל אוקסיקודון ליום(טרגין+אוקסיקוד).האם קיימת הנחייה כזו ואיזה פתרון זמני ניתן להציע מאחר והכאב בלתי נסבל ואוקסיקוד עוזר אפילו יותר מטרגין.

שלום רב, אני ממליצה להפסיק נטילת אוקסיקוד ולהעלות מינון הטרגין ל-40 מ"ג פעמיים ביום או אפילו ל-50 מ"ג פעמיים ביום. בדרך כלל, ב-OA לא מדובר על כאב מתפרץ לכן, בשימוש כרוני אין בדרך כלל צורך באוקסיקונטין, מפני שטווח הפעולה שלו קצר. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב