השלכות מהרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/10/2014 | 18:54 | מאת: רונן

אני בן 56 י.ל.ד יתר שומני דם MVP וסובל מתופעת פעימות מוקדמות מידיי פעם, בעמודשדרה תחתון אובחנו שינויים בילדות הייתה לי אסטמה פעילה בחודשים האחרונים קיימת צרידות קשה שנחשדת תוצאה מריפלוס אך עדיין העיניין נבדק, ועקב כאבי גב בצילום רנטגן- שינויים ניווניים, היצרות מירווח בין גופי חוליות L3-4 L4-5 L5-S1, לפני מספר חודשים אובחן בקע מיפשעתי שהחל להציק לאחרונה במידה וארצה ניתוח הבנתי שיש כמה סוגי הרדמה אפשריים שאלותיי הן, לאור הצרידות האם רצוי לבחור הרדמה שאינה כללית? או אזורית? האם יש גם הרדמה מקומית בסוג ניתוח כזה כשהוא בבית חולים ציבורי? בהרדמה אזורית, מהו הסיכוי לתופעת הפרעות קצב לב מההרדמה הזו? האם הרדמה כזו מסוגלת להשפיע לרעה על חוליות עמוד השדרה, ולאורך זמן? מה רצוי במקרה כזה? האם הרדמה אזורית מערבת חוליות כנ"ל? בתודה

19/10/2014 | 10:57 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ניתוח בקע מפשעתי בהרדמה מקומית (הזרקה ישירות לאזור הניתוח על ידי המנתח) מתבצע היום על ידי מספר מצומצם של כירורגים. במידה שמדובר בניתוח לפרוסקופי, יש צורך בהרדמה כללית. בניתוח פתוח יש אפשרות של הרדמה כללית או של הרדמה אזורית (הרדמה אפידוראלית או ספינאלית). במצבך, כפי שתיארת, אין מניעה לבצע כל סוג של הרדמה, אמנם, הרדמה אזורית יכולה לא להצליח באופן מלא עקב שינויים בעמוד השדרה התחתון. הפרעות קצב לא מהוות סיכון נוסף במקרה זה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב