לוסטרל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/10/2014 | 17:42 | מאת: שיר

שלום רב נוטלת לוסטרל מזה כ5 שנים במינון 75 מק"ג. עברתי לידה ראשונה טבעית ומוצלחת. שמעתי על מחקרים חדשים לפיהם תרופות ממשפחת SSRI מעלות סיכון לדימומים, בדגש על דימומים לאחר לידה וניתוחים. האם אכן ידוע על תופעות כאלה? האם מדובר על מינון כמו 75 מ"ג? קצת נבהלתי ואשמח לכל הבהרה בנושא...ושאלה נוספת, בלידה הקודמת מיד לאחר קבלת אפידורל הייתה צניחה בלחץ הדם שהתאזנה עם מתן חומרים לוריד (איני יודעת אילו). אני חוששת מאד ממצב חוזר שכזבה. האם בכל הדרמה אפידורלית ערוכים למצב כזה? תודה

19/10/2014 | 11:09 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בכל הרדמה אפידוראלית עלולה להתפתח ירידה בלחץ הדם, מצב שמטופל על ידי הרופא המרדים. אני ממליץ לידע את הרופא המרדים על תופעה שהייתה בפעם הקודמת. קשר בין תרופות מקבוצת SSRI ודימום, אינו ברור דיו ולא הוכח, נכון להיום. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב