שלום רב דר אידלמן - בקשה למידע על אוניברסיטת ריגה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

29/08/2014 | 21:05 | מאת: איליה

דר אידלמן שלום רב, שמי איליה, אני בן 25 מראשלצ, ולאחר ניסיון לא מוצלח (אי קבלה בראיון השני) להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון, החלטתי להפנות צעדיי לחול מכיוון שאין בכוונתי לוותר על שאיפתי. אני מודע לכלל האפשרויות המקובלות. לאחרונה נתקלתי במידע מועט לגבי לימודי רפואה באוניברסיטת ריגה, ומבדיקה ראשונית העיר עושה רושם כעיר מדהימה והאוניברסיטה כמוצלחת, אך לא קיים מספיק מידע ברחבי האינטרנט לגבי הלימודים באונ זו, ואינני מצליח ליצור קשר עם אדם אשר למד שם. היות ואני מודע ומכיר את פועלך בארץ, וכאזרח מעריך אותך מאוד כרופא וכאדם, אשמח לקבל ממך, במידה וזמנך הפנוי מאפשר זאת.. מעט מידע לגבי האוניברסיטה, האיכות שלה לעומת אוניברסיטאות אחרות שאליהן ישראלים הולכים (קאונס בליטא, אוניברסיטאות הונגריה, וכו), כמו כן ידוע שלא לומדים שם ישראלים רבים, האם ישנה סיבה לכך? האם ידוע על יחס בעייתי ליהודים? האם מומלץ לפנות וללמוד באונ זו על פני השאר? (הסיבה בגללה אני שוקל ונוטה לפנות לריגה, היא העובדה שישנו סמסטר חורף ויש באפשרותי להתחיל ללמוד כבר בפברואר הקרוב, ומשיכתי לעיר ריגה עצמה). אשמח לתשובה עם מידע כלשהי לגבי לימודי הרפואה בריגה.. או הפנייתי לאדם ממנו אוכל אולי לקבל קצת פרטים.. תודה רבה מראש על התשובה וההתייחסות, איליה

03/09/2014 | 12:35 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ראשית, ברצוני לברך אותך על נחישותך להיות רופא. מאחר שאני סיימתי לימודי רפואה בריגה לפני קרוב ל-40 שנה ואין לי מידע פרטני על בתי הספר האחרים עליהם אתה שואל, אין ביכולתי לתת המלצה ספציפית ולהחליט איזה בית ספר לרפואה בחו"ל טוב יותר. במידה שתחליט ללמוד בריגה, ישנם שני בתי ספר לרפואה בעיר זו. להבנתי, האוניברסיטה על שם סטרדין טובה יותר. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב