לחץ דם

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/08/2014 | 01:11 | מאת: אורי

שלום האם לחץ דם 70/40 אצל חולה מבוגר שמאושפז בבית חולים עם דלקת ריאות קשה זה עדיין בטווח התקין (עד כמה שניתן לקרוא לזה תקין)? האם לחץ דם בערכים כאלו פוגעים בתפקוד מערכות הגוף (לב/כליות ועוד)? או שזה בעיקר עניין של הרגשה של החולה? בעקרון כשמצליחים להרגיש דופק בפרק היד, זה מעיד על כך שהלחץ דם לא ירד פחות מערך כלשהו של לחץ הדם? ועד כמה בעייתי להוסיף נוזלים (בכדי להעלות לחץ דם) לחולה בדלקת ריאות שגם כך הריאות שלו גדושות? ושאלה לסיום, האם יש קשר בין רמות המוגלובין נמוכות של 8 (הירידה קרתה במסגרת האשפוז) ללחצי הדם? תודה

03/09/2014 | 12:39 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לחץ דם 70/40 הינו לחץ נמוך ועלול בהחלט לגרום לפגיעה באיברים. המוגלובין 8 בפני עצמו לא בהכרח גורם לפגיעה באיברי הגוף. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב