הרדמה מקומית וטשטוש עמוק

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/07/2014 | 22:45 | מאת: מירב

שלום ד"ר אידלמן, קראתי את הריאיון שנערך אתך בנוגע להשלכות הפגיעה הקוגניטיבית ארוכת הטווח לאחר הרדמה כללית. אני שוקלת לעבור ניתוח קוסמטי בהרדמה מקומית עם טשטוש עמוק. האם יש הבדל בין טשטוש עמוק להרדמה כללית מבחינת הנזק הקוגניטיבי שעלול להיגרם? האם טשטוש עמוק והרדמה מקומית "בטוחים" יותר מבחינה זו? תודה רבה!

23/07/2014 | 08:42 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כאמור, לגבי הנזק הקוגנטיבי בהרדמה, רב הנסתר על הגלוי. טשטוש אמור להשפיע פחות, אך ישנה חשיבות בשמירה על נשימה, לחץ דם וכו'. שמירה זו לעתים, קלה יותר בהרדמה כללית. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב