נימול ברגליים לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/12/2012 | 22:07 | מאת: מודאגת מעט

שלום רב, אני שנה לאחר לידה בניתוח קיסרי בהרדמה מלאה. קצת לפני הלידה התחלתי להרגיש נמלים ברגליים בעיקר באצבעות. לאחר הלידה ועד היום אני מרגישה נימול באצבע ה-3 ברגל (שני הרגליים) וגם בכפות הרגליים. כשאני נוגעת עם באצבעות אלו או בכפות רגליים אני בקושי מרגישה משהו. אני פניתי עם הבעיה לרופא, שלחו אותי לבדיקת EMG אשר גילתה שיש איזשהי בעייתיות במעבר עצבים בכפות רגליים אשר מתחילה מקרסוליים, והיא במיוחד מורגשת ברגל ימין (הרגשת הנימול באמת חזקה יותר ברגל ימין). כאשר חזרתי עם התוצאות לנוירולוג ולאורטופד- אמרו לי שאין מה לעשות בנידון וצריך לחכות שיעבור.אני שנה לאחר לידה ולמרות שחזרתי לתפקוד מלא ואין לי שום בעיה בהליכה או בתנועת הרגל הרגשת הנימול מדאיגה אותי. רציתי לשאול אם כך- ממה יכולה לנבוע ההרגשה הזו? ואחרי כמה זמן היא אמורה לעבור? תודה!

10/12/2012 | 09:23 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מקרים כמו המקרה שתיארת, מתרחשים לפעמים אחרי לידה נרתיקית רגילה. נדיר שזה קורה לאחר ניתוח קיסרי. יתכן כי הסיבה היא לחץ של ראש העובר על העצבים בתוך האגן. בדרך כלל, אכן המצב משתפר עם הזמן, אך זה יכול לארוך חודשים לא מעטים. אני ממליץ להמשיך את המעקב אצל רופא נוירולוג. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב