גמילה ממכונת הנשמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

23/07/2007 | 22:25 | מאת: משה

שלום אמי מונשת ע"י מכונת הנשמה דרך פיום קנה . אמא סובלת מדלקת ריאות ויש לה עודף נוזלים גבוה מאוד בגוף. בוצע נסיון גמילה של אמא ,כך שהמכונה נתנה תמיכה בלחץ ואמא הצליחה לנשום תקין בסביבות ה18 נשימות לדקה,אך כאשר הורידו את הלחץ ל12, נשימות של אמא עלו 29 פעמים בדקה עם מעמץ כך שבמשך הלילה אמא לא יכלה להמשיך לנשום ואוחזרה להנשמה ע"י המכונה. שאלתי היא העם ניתן ,במצב הנוכחי לגמול את אמא ממכונת ההנשמה.

29/07/2007 | 15:23 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, קשה להגיע למסקנה הרפואית רק על פי התיאור ללא בדיקת החולה ועיון במסמכים . יתכן, שקיימות סיבות נוספות לקשיי הגמילה כגון: דלקת וזיהום. יחד עם זאת, ניתן באופן כללי, לציין שהחולה הזקוקה לתמיכה נשימתית יחסית לא גדולה יש בה פוטנציאל לנשום בכוחות עצמה ולהיגמל ממכונת ההנשמה. יתכן, שכאשר היא תתפטר מעודף הנוזלים בגוף היא תוכל לנשום בצורה יעילה יותר. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב