פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

02/09/2003 | 22:32 | מאת: מילי

שלום לכם , יש לי כבר חצי שנה פריצת דיסק עם לחץ משמעותי על העצב חוליות L5-S1 יש לי הקרנה על הרגל , וכאבים מהאגן עד לכף הרגל אני קצת פוחדת ונרתעת מביקור אצל כירופרקט , היות והטיפול כרוך במגע פיזי , בעיקר אני חוששת שהכירופרקט יעשה לי נזק האם יש סיבה לדאגותיי ? (כמובן בהנחה שאלך לכירופרקט מורשה ומומלץ) מה בדיוק נעשה בטיפול שכזה ? האם הטיפול יכול לשחרר אותי מהכאבים ? תודה לכולם

02/09/2003 | 22:56 | מאת: ד"ר צחי כהן

מילי שלום, מחקרים הראו כי הסיכון לנזק ו/או סיבוכים כתוצאה מטיפול כירופרקטי קטנים פי 400 מטיפול בשיטות "קונבנציונליות" (תרופות, ניתוח וכו') לאותה בעיה. לראיה, אפילו חברות הביטוח מכירות בעובדה זו והפרמיה הנדרשת לתשלום מכירופרקטים קטנה פי כמה מזו של אורטופד או רופא מנתח בשל רמת הסיכון. כירופרקטיקה מטפלת בהצלחה במקרים רבים של פריצות דיסק (L5-S1 השכיח מביניהם). הטיפול הכירופרקטי כולל כיוונונים (הזזה עדינה) של חוליות השדרה ובכך שחרור הלחץ מהעצב והפחתת הכאב. כמו כן לעתים כולל הטיפול עבודה על רקמות רכות (שרירים, רצועות וכו'). סביר להניח שינתנו גם תרגילים. אל חשש! תודה על שאלתך.

03/09/2003 | 22:49 | מאת: מילי

אני הרבה יותר רגועה !! תודה רבה :))))))))))))

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב