פריצת דיסק ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

23/11/2003 | 13:13 | מאת: אורלי

הנני סובלת מפריצת דיסק ב- C5-6 והומלץ לי לעבור ניתוח.שאלתי היא האם טיפול כרופקרטי יכול לתקן את הנזק שכבר נעשה או מטרת הטיפול הכירופקטי הוא לקבע את המצב כמות שהוא עכשיו. במילים אחרות מתי אפשר לדעת שטיפול כירופרקטי לא יעזור וניתוח הוא הכרחי ?

24/11/2003 | 19:32 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום אורלי, שאלת את שאלת המיליון דולר. ברפואה אין שחור ולבן והתוצאה אינה ידועה מראש במקרים כשלך, תחילה יש לאבחן את מצבך הנוכחי, האם בנוסף לכאב קיימים שינויים נוירולוגיים ולהעריך את חומרתם. ברוב המקרים טיפול כירופרקטי מביא להורדת הלחץ של הדיסק מהעצבים ולהחלמה מלאה \ שיפור משמעותי מאוד. מקרים ספורים דורשים ניתוח וגם אז התוצאה אינה מבטיחה במיוחד. שורה תחתונה - תמיד מומלץ לנסות טיפולים לא פולשניים לפני שחותכים. בהצלחה

22/12/2003 | 20:20 | מאת: שלי שולמית

שלום רב, שמי שלי שולמית שאולי ולפני כשבועיים אובחן אצלי בקע דיסק אחורי צדדי ימני עם לחץ על השק הדורלי ושורש עצב בעמוד שדרה צווארי בגובה c5-c6 והרופא מומחה מציע לבצע ניתוח. אני בת 27 וברצוני לדעת ממה זה נובע ומה האפשרויות טיפול נוספות מלבד הניתוח שהוא מבחינתי כאופציה אחרונה. לתשובתכם אודה, שלי שולמית שאולי.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב