פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

11/11/2003 | 12:51 | מאת: תום

שלום דוקטור יש לי שתי שאלות: 1- לאחר כאבים ממושכים והקרנות לרגל גילו לי ע"י CT פריצת דיסק ב-L5 S1 עם לחץ על העצב. עשיתי פיזיוטרפיה אבל זה לא ממש עזר. אני לוקח מדי פעם כדורי וואיוקס שעוזרים חלקית. לאחרונה יש לי גם חולשה ברגל שאני מבין שזאת החמרה של המצב ?!?! שאלתי היא לגבי פעילות ספורטיבית ולגבי מילואים....מה אסור לעשות ? מה כדאי לעשות ? האם יש חשש בפעילות במילואים מבחינה של משקל, ריצות, כפיפות, עמידה ומאמץ ממושך ?? 2- כשהלכתי לאחרונה לאורטופד הוא עשה לי כל מיני בדיקות של משיכת רגל, דחיקת הרגל כנגד מאמץ וכד'. מה פשר הבדיקות ? מה ניתן לדעת מזה ? איך אני יכול להבין מזה על החמרה במצב ?

11/11/2003 | 23:02 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום תום 1. החמרה במצב דורשת טיפול מהיר ויעיל בבעיה. פנה לכירופרקט מוסמך לאיבחון וטיפול משרד הבריאות האמריקאי קבע כי טיפולי כירופרקטיקה הם היעילים והבטוחים ביותר בטיפול בבעיות גב. ההצעה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך במצבך היא - " הקשב לגופך" אם כואב בפעילות מסוימת - הימנע ממנה. 2. נראה שהאורטופד בדק את תפקודי העצבים בגבך ורגלך. פעם הבאה - תתעקש לקבל תשובות מדויקות וברורות לגבי תוצאות הבדיקה.! בהצלחה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב