טיפול בפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

10/11/2003 | 23:55 | מאת: יניב

שלום רב, שמי יניב סגל, אני ספורטאי, בן 27, לפני כשלושה וחצי חודשים נפגעתי בגב כתוצאה מקפיצה מגובה של קצת יותר ממטר, תוך כחודש החמיר המצב עד מצב שלא יכלתי לשבת מכייוון שבכל כיפוף במותן, רגל שמאל סבלה מכאבים איומים. לאחר מנוחה והתייעצויות, נבדקתי ב CT ועל פי תוצאות ה CT נמצא אצלי בלט דיסק שטוח בצד שמאל בין חוליות L4 L5 אשר דוחק את שורש L5 ניסיתי טיפולי פיזיוטרפיה אך בכל פעם שהגעתי לטיפול המליצו לי על שימוש ב TENS מכיוון שסבלתי מכאבים שלא השתפרו... בשבוע שעבר נפגשתי עם רופא שייעץ לי לבצע: שאיבה/צריבה (אינני זוכר במה בדיוק מדובר) לפי מה שהבנתי זה מין אורטוסקופיה, מכניסים מצלמה זעירה מצד אחד ומצד שני מזרק/לייזר על מנת להשפיע על הרקמה הבולטת ודוחקת את שורש העצב. נאמר לי שיש לטיפול זה 70% הצלחה ואין לו כלל סיכונים. בתור ספורטאי, שמחכה לחזור לתפקוד, הייתי רוצה לדעת - האם הטיפול הזה מוכר/מומלץ? האם באמת לא קיים סיכון בטיפול כזה? מהן ההשלכות של טיפול כזה, במבט לטווח ארוך, בהתחשב בעובדה שצורבים/ שואבים חלק מהרקמה ? בתודה מראש יניב סגל

11/11/2003 | 21:44 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום יניב, החששות שלך מוצדקים. לא קיים טיפול חודרני ללא תופעות לוואי \ סיבוכים. בחשיבה הגיונית בלבד, ניתן להבין שאם פוגעים במבנה ( הוצאת חלק של דיסק) הלחצים המופעלים על עמוד השדרה המותני יביאו להאצת התהליכים הניווניים באיזור ולבעיות גב כרוניות עתידיות. אין אני פוסל פעולה חודרנית זו, אך מומלץ בחום לנסות את כל השיטות הלא חודרניות לפני שפוגעים בשלמות הרקמות בגוף. לכירופרקטיקה הצלחה רבה בטיפול בבעיות שכאלו ובשיקום הגב לעתיד בריא יותר בהצלחה

11/11/2003 | 21:49 | מאת: ארז

מה טומן העתיד מבחינת טיפולים בטוחים ויעילים במידה סבירה ? (כוונתי לטיפולים שיפתרו את הבעיה ולא טיפולים שישקיטו למשל תקופה).

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב