כאבים בקרסול וכף הרגל

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

02/04/2005 | 16:16 | מאת: ש.ק.

הנני סובל כמעט שנה מכאבים בקרסול ובכף הרגל השמאלית במקומות שונים. קודם טופלתי במשככי כאביםת זריקות קורטיזון ובסוף הומלץ לי על מדרסים ביומכניים. הזמנתי מדרסים קשיחים שנאמר לי כי אלו תומכים בצורה הנכונה ביותר ןמאז החלו הסיוטיםת כאבי עזיםץ פניתי לאורטופד מומחה של כף הרגל , האבחנה: פרונציה ניכרת משמאל לעומת ימין מסוגל להלך על האצבעות אבל העקב משמאל לא חוזר לוורוס. קיימתמלאום לא רגישה מצד מגיאלי בדיקת c.t. של הקרסולים מקרה שינויים מינימלים תתטלרים ללא משמעות. ממצאי c.t.: כף רגל שמאל-שינווים ניווניים והיצרות במפרקים טרסו-מטאטרסליים על ציסטות סובקורטיקליות ב- mt מס' 4 . בתוך סינו טרסי משמאל מודגם מבנה גרמי מעוגל וכן קיים רושם לאי-סדירות גרמית בקורטקס של NECK OF TALUS. יתכן שמדובר ב- ACCESORY BONE . שאלתי היא האם אין מנוס בניתוח או שעדיין אפשר להקל ע"י טיפול פיזיותרפי נכון?

02/04/2005 | 18:37 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום רב, כדאי לפנות תחילה לכירופרקט שיבדוק את תפקודי העצמות השונות בכף הרגל ויטפל בהתאם לממצאים. רק לאחר שעצמות הקרסול וכף הרגל נמצאות במנח הנכון אחת לשניה , רק אז כדאי להתחיל בתרגילי פיזיוטרפיה. ניתוח היא האופציה האחרונה ביותר. בהצלחה

08/05/2005 | 18:03 | מאת: אבי

לרופא שלום מפעם בשנה או שנתיים מזה 5 שנים לפתע לא סיבה מוקדמת יש לי כאבים במרכז כף רגל שמאל קשה ללכת ולעמוד וגם שהרגל חופשית על המיטה ללא מאמץ זה גם כואב זה לא שבר לא סדק לא עקיצה מתנפח קצת לפעמים הייתי רוצה לדעת מה הסיבה והאם נתקלת כבר בתופעה כזו אני יליד שנת 1964 תודה אבי 0505866746

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב