חדר כושר אחרי פריצת דיסק בגב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

16/09/2003 | 09:02 | מאת: אלעד

אני בן 27, 4 שנים אחרי ניתוח פריצת דיסק בגב בחוליה L4-5 . לפני הניתוח הייתי פעיל ספורטיבית. עכשיו פחות, אבל החלום שלי זה לחזור לרוץ. בנוסף אני מבצע מתיחות "פיזיוטרפיה" כל בוקר, בעצמי, על פי עצת מטפל. חלק מהרופאים אמרו לי שריצה מזיקה לגב- הקפיצות גורמות לעומס על החוליות. חלק אחר אמרו לי שאפשר לרוץ אבל בהדרגתיות, ובכל מקרה יגרם נזק בטווח ארוך. האם באמת ריצה גורמת נזק לטווח ארוך? האם אימון בחדר כושר עם משקולות יכול לגרום נזק? האם יש רשימה של תרגילים או מכשירים שמזיקים לגב? תודה.

16/09/2003 | 22:10 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום אלעד, קשה לנחש את גילך בהודעה. כל פעילות גופנית הנעשית בצורה לא נכונה תגרום לנזק. תחילה יש להעריך את מצב בריאותך ובריאות גבך, ורק אחר כך להתאים לך תוכנית אימון ספיציפית שתטיב עימך. ריצה פחות מומלצת, אך עם נעלים טובות על משטח סופג - דשא, חול ים, פחות מזיק. בהצלחה

18/09/2003 | 09:25 | מאת: אלעד

שלום רפאל תודה על התשובה. אני בן 27. מי יכול להעריך בצורה נכונה את המצב? אורטופד? ניורולוג? פיזיוטרפיסט? האם לדעתך צילום CT ומיפוי עצמות יכול לעזור בהערכת המצב? על מי אפשר לסמוך בנושא הזה כי באמת אני לא רוצה לגרום לעצמי נזקים. או- שכדאי להשאר בבריכת השחיה?

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב