פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

15/09/2003 | 09:45 | מאת: עודד

שלום אני בן 23 ולפני 3 שנים עברתי ניתוח פריצת דיסק בחוליות L5 S1 שלא עזר. במקום נוצרה דלקת וצלקת והפריצה פרצה גם לצד השני באותו גובה.אני סובל מכאבי גב תחתון אך בעיקר מהקרנות לשני הרגליים בכל סוגי הכאב האפשריים כמו נימול, שריפה,כאבים חדים והמומים. ניסתי מגוון טיפולים כמו טיפול פיזוטרפיה במחלקת שיקום חיילים למשך חודשיים, טיפול במרפאת כאב לקבלת 8 זריקות אפידוראליות (קורטיזול) שלא הועילו , כמו כן עברתי טיפול בדיקור סיני שלא עזר. עד היום אני סובל מכאבים אלה יום ולילה ונוטל משככי כאבים (טיפות טרמדקס). לפני כמה שבועות התפרסמה כתבה בירחון הבריאות של קופת חולים מכבי (גיליון 107, יוני 2003 עמוד 8) שמציע טיפול שקיים כבר 30 שנה שנקרא "השתלת אלקטרודה אפידורלית וקוצב תת עורי לגירוי חוט השידרה" , ההשתלה מבוצעת בשתי שלבים.בשלב הראשון שותלים אלקטרודה אפידורלית ועוקבים כמה ימים אחר יעילות שיכוך הכאבים. בשלב הבא אם המטופל מדווח על שיכוך כאב טוב, משתילים קוצב תת עורי ומחברים אותו לאלקטרודה . שמופעלת באמצעות תכנות ובשלט רחוק. הטיפול יעיל לכ- 70 אחוזים מהסובלים מכאב עצבי, לפי דברם. האם שמעת על טיפול זה? האם כדאי לי לנסות אחרי שעברתי את כל מה שאפשר? אם כן, לאן פונים ומי עושה טיפולים כאלה? מחכה לתשובה תודה רבה מאוד על שגזלתה מזמנך עודד.

15/09/2003 | 20:47 | מאת: ד"ר רונן רפאל

ערב טוב עודד, שמעתי על שיטת טיפול זו, אך נראה כי היא מטפלת בכאב ולא במקור הבעיה. למידע על יעילות השיטה והסיכונים הכרוכים בה מומלץ לפנות ישירות בשאלות לאורטופדים המבצעים אותה. לא הזכרת בתיאורך אם ניסית טיפולי כירופרקטיקה. בכל מקרה, מומלץ לחפש תחילה פתרון לבעיה בדרכים לא חודרניות, המתמקדות בשיפור אקטיבי של תפקוד עמוד השדרה לפני כל פעולה כירורגית. בהצלחה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב