ניתוח לטיפול בצניחת שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

30/09/2016 | 15:28 | מאת: מרינה

שלום! אימי סובלת מצניחת שלפוחית השתן שדורשת ניתוח. רציתי לשאול מה שם מדוייק של הניתוח כזה? האם עושים את הניתוח בהרדמה כללית? תודה מראש על התשובה.

שלום רב, צניחת שלפוחית השתן בדרך כלל מתוקנת בגישה נרתיקית , ושם הניתוח - הרמת שלפוחית בגישה נרתיקית. ההרמה יכולה להתבצע עם או ללא רשת. במידה וקיימים מרכיבים נוספים לצניחה, כגון רחם, יש לשקול ניתוח בגישה לפרוסקופית או ניתוח נתיקי שונה. הניתוח נעשה בהרדמה אזורית (ספינלית) או כללית. בברכה, פרופ' אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה