דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

16/08/2016 | 03:15 | מאת: לימור

אמי בת 77 לאחרונה עשתה מספר בדיקות שתן בכולן יצא חיידק E. COLI קיבלה פעם אחת ציפרוקסין שבוע ימים חזרנו על בדיקה אחרי שבועיים שוב היה לה את החיידק ושוב קיבלה אנטיביוטיקה זינט לעשרה ימים שוב המתנו שבועיים וחזרנו על הבדיקה אך גם הפעם יצא חיובי. רופאת המשפחה שלה טוענת שאין צורך בטיפול כל עוד אין סימפטומים נוספים כמו חום או צריבה בשתן. האים זה הגיוני? מה מומלץ לעשות אולי טיפול מניעתי

שלום רב, המצב שאת מתארת הוא נוכחות חיידק בשלפוחית השתן, ללא סימפטומים (בהנחה שאין לך צריבה במתן שתן, דחיפות או תכיפות במתן שתן) . במצב זה ניתן לא לטפל באנטיביוטיקה , בתנאי שאין מחלות רקע היכולות לסכן אותך בהתפרצות זיהום. ממליץ לבצע בכל מקרה אולטרא-סאונד של הכליות והשלפוחית. בברכה, דר. אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה