שאלות לד"ר אלקלעי-דליפת שתן במאמץ

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

08/05/2016 | 22:01 | מאת: אלמונית

בת 38 אחרי 3 לידות. לפני 8 חודשים אובחנתי עם צניחת נרתיק/שלפוחית דרגה 1. סבלתי מדליפת שתן במאמץ (בקפיצה, ריצה והתעטשויות) בתדירות ממוצעת של פעם בשבוע. אחרי תרגול יומיומי של פיזיותרפיית רצפת אגן הדליפות כמעט ולא מופיעות בחיי היום יום. אני שוקלת כניסה להריון רביעי ורוצה להבין את ההשלכות הפוטנציאליות לכך: 1. בהנחה שיש לי צניחה בדרגה 1 אחרי 3 לידות, האם ניתן לומר שרוב הסיכויים שהצניחה תהיה קטנה או שלא ניתן לשער ויש סיכוי טוב שאגיע גם לצניחה בדרגה 2 (ובהתאם לכך תגדל תדירות ומתאר מצבי הדליפה). 2. האם ניתן לשער מה הסיכויים שאצטרך ניתוח TVT במצבי הנוכחי במהלך החיים מבלי כניסה להריון רביעי? האם עצם לידה נוספת מגדילה את סיכויי לעבור ניתוח במהלך החיים? 3. האם ברגע שמפסיקים את התרגול חוזרים לדלוף בתדירות שהיתה לפני כן? 4. מה ניתן לעשות כדי למזער את הנזקים שיגרמו לידה רגילה נוספת? החשש הוא חזרה לדליפות בעקבות לידה רגילה רביעית (ושפיזיותרפיה כבר לא תעזור באותה מידה שעכשיו). אודה לתשובתך.

שלום רב, כל לידה משאירה את חותמה על רצפת האגן, ובודאי לאחר 3 לידות - את עם צניחה קלה ודליפת שתן קלה במאמץ. תופעות אלו לא צריכות למנוע ממך לידה רגילה נוספת. מצבך לאחר הלידה הבאה מבחינת רצפת האגן - קשה לחיזוי. ממליץ לך להמתין בסבלנות עד לאחר הלידה, לבצע צרגולים של שרירי רצפת האגן למניעה, ולהבדק כ - 3 חודשים לאחר הלידה ע"י אורוגינקולוג. בברכה, דר. אלקלעי

21/05/2016 | 10:46 | מאת: אלמונית

ד"ר אלקלעי, תודה רבה על תשובתך!

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה