צניחת שלפוחית השתן...

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

06/04/2016 | 18:54 | מאת: ורד

שלום רב, ברצוני לשאול לגבי אמא שלי, בת 68, שלאחרונה בביקור אצל האורולוג אבחנה אצלה מעט צניחת שלפוחית השתן, הרופאה נתנה לה לשתות תרופה כל יום במשך חודשיים טבאיז 4 מ"ג, ונתנה לה משחה וגנאלית ליובש, כבר עברו חודש וחצי ועדיין, אמא סובלת מכאבים באגן, וצריבת באזור השתן, על אף הטיפול, בנוסף, היא הפנתה אותה לפיזיותרפיה לרצפת האגן שהיא אמורה להתחיל בשבוע הבא...אני קצת מודאגת למצבה היות, שהיא כבר הרבה זמן,סובלת מהכאבים באזור הבטן התחתונה קרוב לשנה וחצי ורק לאחרונה האורולוג שבדק אותה אמר שיש לה מעט צניחה..השאלה היא מה לעשות? מכיון שהיא עדיין טוענת שקשה לה וזה מאד פוגם בחיי היומיום, עד כדי כך שהיא אפילו לא ישנה לפעמים בלילות..האם לעבור רופא? להמשיך בטפול? האם צריך לפנות גם לגניקלוג? אני גם לא רוצה להמתין יותר מדיי שלא תגיע למצב ניתוחי, שמעתי שיש גם התקן שמחדירים, האם היא צריכה את זה. אנא ייעץ לי...תודה..!!!

שלום רב, טיפול של חודש וחצי בטוביאז וקרם וגינלי היה אמור לתת כבר תוצאות. במידה ואין שיפור - יש לבצע הערכה חוזרת של המצב ולראות האם צניחת השלפוחית היא הגורם לסימפטומים של אימך. בנוסף - ניתן לבצע גם הערכה אורודינמית לבדוק מדוע אין תגובה טיפולית. בברכה, דר. אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה