לידה או ניתוח?

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

23/08/2015 | 22:27 | מאת: שירה

שלום , בת 33. לידה ראשונה ואקום, שניה רגילה שלישית קיסרית לפני שנתיים וחצי. לפני כשנה וחצי אובחנתי ברקטוצלה וצסטוצילה בדרגה 1-2 מאז נכנסתי להריון ואני בשבוע 34. המצב החמיר עד מאוד לדעתי, יש קושי ממשי להתרוקן, מרגישה שהצואה מנסה לבוא לכיוון הנרתיק ומתנפח ממש "כיס"מלא ורק אם דוחפת את ז למעלה ולוחצת חזק מצליחה להתרוקן. בנוסף באופן קבוע פתאום מרגישה ש דפנות הנרתיק נפוחות מאוד או נפולות לכיוון הפתח. מה הצפי בזמן הלידה? איך יולדים ככה? האם הכל יזוז עם הפתיחה? האם עדיף מראש לבקש ניתוח קיסרי נוסף? אפשר קצת רקע? הרופא אומר שאני בריאה וצעירה ולא ממליץ אבל ממש חרדות לגבי מה שיקרה לאגן שלי אחרי עוד לידה רגילה. ומה הסיכויים לסיבוכים נוספים בלידה רגילה לאחר ניתוח כמו קרע ברחם חלילה או החמרה בצניחות?

שלום רב, צניחת קירות הנרתיק אינה מהווה בעייה בשעת הלידה - הנרתיק רחב יותר ואלסטי ואינו מהווה בעייה במעבר התינוק דרך תעלת הלידה. הסיבה היחידה לשקול ניתוח קיסרי היא אם קיימת בעייה בשליטה בצואה או בגזים. ממליץ לך לעבור הערכה במרפאה אורוגינקולוגית לקבלת תשובה קונקרטית יותר. ב ב ר כ ה דר. אלקלעי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה