דיבור בעייתי עקב יובש בפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/11/2016 | 19:46 | מאת: דקלה

שלום רב, ילדה בת 6. נוצרה בעיה בדיבור עקב יובש משמעותי בפה. נושא היובש בבדיקה - מלווה ביובש בעיניים ובנפיחות בבלוטת רוק (במידה ששמעת על מקרה דומה אשמח לעצה). אודה לעצתך כיצד ניתן לעודד הפרשת רוק בפה. לימון - עדיין לא נותן תוצאות. לעיסת מסטיק בלתי אפשרית מאחר שהפה יבש מאד. תודה רבה

ריכה יעוץ רפואי ולא שלי. יש מחלה מיוחדת שגורמת לתסמינים המתוראים, שאלי את הרופא על מחלת sjorgen ס(ייורגן) לא חושבת שמאובחנת בילדים. תשאלי.....

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה