עיכוב בהתפתחות בן 10 חודשים - מודאג

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/11/2016 | 09:28 | מאת: רועי

בוקר טוב הבן שלי כמעט בן 10 חודשים, הוא אובחן עם ניסטגמוס, טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי. הוא בחודש 9 החל לזחול, הוא כמעט ולא מגיב לשמו במיוחד אם עסוק במשחק כלשהו. יש מקרים שאני קורא בשמו ומיד הוא מסתובב ולרוב לא. כשאני בא מהעבודה מיד כשהוא שומע את הקול שלי הוא מסתובב אליי, הוא אוהב להסתכל על עצמו במראה או בסרטונים שבהם הוא מופיע. הוא לא מצביע , רק לאחרונה שאני מביא לו כדור ומבקש בחזרה הוא משחק איתי ומחזיר לי לפעמים כן ולפעמים לא. הוא אוהב לשחק איתי משחק "קוקו". אומר רק אבא אבל גם זה לא באמת כאילו הוא מתכוון. הקשר עין איתו כמעט ולא קיים הוא מתקשה כזה מאוד. בבדיקת שמיעה נמצא תקין חוץ מאוזן אחת שלא היה אפשר משום מה לבצע ולכן נתבקשנו להגיע שוב בגיל שנה לבדיקה. הוא נבדק אצל נוירולוג והוא איבחן היפוטוניות קלה. מטופל אצל פיזיותרפיסט אשר מצביע על שיפור משמעותי בטורטיקוליס ובתנועת ראש. האם יש סיבה לדאגה?

כעת החשיבות בשמירה על רצף התפתחותי והשגת מטרות תפקודיות, כולל תנועה, יצירה ושמירה על קשר עין ואחר. האם הוא נבדק במכון להתפתחות הילד? אולי רצוי לשלבו במרכז יום טיפולי של משרד הבריאות. שם יכול לקבל את כל הטיפולים ההתפתחותיים, בתאום בניהם והמעקב רפואי. במידה ולא. תבקשי מכל מי שעובד עם הקטן, שיתנו לך הדרכה והנחיות להמשך טיפול בבית. רצוי לבצע את בדיקת השמיעה בזמן וכן, לבדוק את איכות הראייה, לא רק את תנועת העיניים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה