שאלה - ילד בן שנתיים:

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/10/2016 | 14:23 | מאת: לימורבד

ירידה קלה בשמיעה עקב נוזלים באוזניים מבין כל מה שנאמר לו העניין הוא שרק ממש לאחרונה החל לחבר 3 מילים למשפט כאשר בכל מילה הוא מבטא רק את ההברה האחרונה כך שלעיתים קשה להבין אותו קלינאית שאבחנה אותו מסרה שהעיכוב (הקל לדעתה) השפתי לא דורש טיפול אשמח לקבל את דעתך כמובן שנושא השמיעה מטופל בנפרד השאלה היא אם לא נגרם נזק לטווח ארוך (אני יודעת שרצוי להימנע מהשוואות אך לא יכולתי שלא לשים לב שילדים אחרים בגילו כבר שרים שירים שלמים בשפה ברורה וקולחת)

ירידה בשמיעה בהחלט יכולה לפגוע בהתפתחות התקינה של בשפה והדיבור, בילידים מסויימים יותר מאשר באחרים. ירידה מסוג הולכתי, הקשורה בנוזלים "משגעת" את הילד כי היא משתנה, יש ימים ששומעה יותר טוב וימים שפחות טוב והילד לא יודע להסביר. הטיפול רפואי ובידי הרופא ומשפחתו, אך חשוב להתייחס ברצינות מעקב אצל קלינאי תקשורת יתן לך תמונה של מידת הפגיעה וכמובן, מעקב רפואי ושמיעתי רציף. גם שימי לב לבחירות, קשיי נשימה וירידה באכילה, כולם יכולים להיות קשורים. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה