ילדה בת שנה ו8

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/10/2016 | 22:03 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב. בתי בת שנה ו8 עד היום כל חפץ זר שמחזיקה ביד מכניסה לפה, צעצועים, חפצים שמוצאת בחוץ. חשוב לציין כי יודעת מה אסור ומה מותר להכניס לפה ונראה כי עושה זו לפעמים בלי לחשוב, כמו רפלקס. האם זה עדיין תקין לגילה? רואה ילדים בגילה שהפסיקו לחקור דברים דרך הפה. מציינת דבר נוסף,היא אובחנה בקושי בויסות חושי ברמה קלה וסיימה טיפול,המטפלת טוענת כי אין קשר לדברים כרגע. תודה!

הכנסת חפצים בפה נותן לה גיורי וזה יכול להיות קשור לחסך התחושתיף שהינו באופנה בין אנשים המקצוע! רצוי לתת לה מזון קשה והרבה פרות ללסיעה, כדי לספק את הצורך. להרחיק ממנה חפצים או לקחת לה אינו ימלא את הצורך שלה בגירויים. לא לטיפול בשלב זה!

30/10/2016 | 20:12 | מאת: אמא מודאגת

אני אכן משתדלת לתת לה הרבה פירות חתוכים, אבל מסרבת ללעוס, לא כל כך מעוניינת בלעיסה של מרקמים קשים וישר יורקת. זה קשור?? והבנתי מתשובתך, שלא למנוע ממנה הכנסת חפצים לפה? מתי זה עובר?

אי אפשר לדעת מתי ואיך זה יעבור, כדי לעודד לעיסה תנסי לשים לה חתיכת ביסקויט כמו פתי בר, בצד הפה, בין השיניים הטוחנות, ותנילה להתמודד עם העברת הבסקויט לתוך הפה, היא תצטרך ללעוס מעט ולהפנות את הלשון בכוון, כך שתעודד פעילות לעיסה. לגבי חפצים, תנסי ללמד אותה לא להכניס לפה חפצים "מסוכנים", קטנים או מחודדים. תעסיקי אותה במשחקים ותני לה להחזיק בובה או משהו ביד, אולי אם הידיים עסוקות, לא תכניס לפה. בכל מיקרה, אם ההתנהגות הזאת מפריע לך או לה, תפני להתייעצות במכון להתפתחות הילד, לבדיקה מעמיקה וקבלת הדרכה.בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה