בן שנתיים וחודשיים החל לגמגם - איך להתמודד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/10/2016 | 19:51 | מאת: טלי

שלום, בן שנתיים וחודשיים, החל לגמגם לפני כשבוע. באופן כללי הוא ילד מאוד חכם ובוגר, בעל יכולות ביטוי והבנה גבוהות, מדקלם סיפורים מתעניין ושואל הרבה שאלות. כל עניין הגמגום מאוד חדש לנו והיינו מעוניינים לדעת איך הכי נכון להתמודד עם המצב החדש? אנחנו לא רוצים לעשות מזה עניין גדול בפניו. האם ללכת לקלינאית תקשורת בשלב הזה או לחכות? אם כן, האם ללכת איתו או בלעדיו? האם לערב את הגננות בגן? תודה מראש

זה חלק נורמלי בהתפתחות הדיבור, נקרא חוסר שטף בדיבור, מבחינתו החזרות נותנות לו הזדמנות לארגן את המשפט ואת מה שרוצה לאומר, לחשוב על המילים ואיך לארגן את המשפט. אין מקום להילחץ, תחשבו שכשהתחיל לרוץ, נפל וקם ולמד לאזן את גופו ולפעול בקצב ובמהירות, אותו דבר הדיבור! אין מה לערב את הגננת, מניחה שלא שמה לב כי זה כל כך רגיל שהיא יודעת שזה רגיל בגיל הזב, במיוחד בבנים. יכול להעלם ולחזור, עד הכניסנ לבית ספר, שבגיל זה היכולת של הילד טובה יותר וזורמת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה