הגיית האות ש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/09/2016 | 09:04 | מאת: עדי

שלום,בני כמעט בן 3 שנים ו-4 חודשים. מדבר יפה ובהתאם לגילו. לאחרונה ולפתע שמתי לב כי הוגה את האות ש בצורה לא נכונה. לדוגמא:אם יגיד את המילה שמים..הצליל של האות ש בסוף תישמע כמו האות ס'. האם שיבוש הגייה זו תואמת לגיל?האם יש צורך לעשות משהו בשלב זה?תודה,עדי

שיבוש זה, בהחלט תואם גיל ובמיוחד אםיש לו מוצץ! את יכולה רק בתור משחק ללמד אותו לכווץ את השפתיים ולהגיש "ש" ב"שקט", עם העצבא מול הפה, רק כדי לישמע את ההבדל.... את היתר הוא כבר יעשה לבדו, כתהליך של הבשלה שפתית. צעיר מדי ולא הולם לטפל בזה בגילו, יש לו מטלות שפתיות יותר חשובות כעת!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה