גימגום אצל בן 7.5 הכי צעיר במשפחה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/09/2016 | 23:40 | מאת: חגית. א.

שלום. בני בן 7.5 לומד בכיתה ב', ילד מאוד חכם, תלמיד טוב ואהוב על חבריו. דיבר שוטף וברור מגיל מאוד צעיר. לפני כחודשיים התחיל לגמגם בתחילת משפטים. חוזר על אותה הברה הרבה פעמים. המשך המשפט ברור ללא גמגום. רק תחילת משפטים. חשבתי שזה יעבור לבד אבל כעת אני מודאגת. אשמח לעצתכם. חגית

מכוון שזה רק בתחילת המשפט יכול להיות שזה קשור לאירגון המשפט ומה שרוצה לאומר, הכי טוב, לא להלחיץ אותו ולא לצפות שידבר חלק כל הזמן, אלה להבין ולקבל שיתכן וזקוק להשהייה מסויימת כדי לענות לעניין ובצוכה ברורה. הוא זקוק לקבלת ביטחון ביכולת לו, תשאלי אותו שאלות שהתשובה ממוקדת ולא שאלות כלליות, כמו "איך היה היוןם בבית הספר (שאלה שמזמינה המון התלבטות ומחשבה, לעומת , איך הייתה המורה בכתה? האם היה מהו שעורר את הסקרנותך בשיעור? האם החבר משחק איתו? איזה משחקים וכו'. תני לן מרחב והוא לבטח ייסתדר בתוכו

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה