ילדה בת 8 עם בעיה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/08/2016 | 23:36 | מאת: סבתא

נכדתי בת 8 הופנתה לקלינאים תקשורת בגלל בעיות במיתרי הקול. קיבלנו תרגילים ונאמר שאסור לשתות חלב ולאכול מוצרי חלב. למה? מה יכול ליהות שילדה לא תשתף פעולה ? למה ממליצים טיפול מגיל 9? איך למנוע את הבעיה אצל נכד שגם הוא מדבר בקול רם. תודה

בעיות קול בגיל זה בדכ קשורות להתנהגות קולית כמו צעקות ודיבור בקול רם. קלינאי תקשורת לא ממהרים לטפל בילדים כי יש צורך במידה של בשלות והבנה בצורך לשנות הרגלי דיבור והתנהגות , להפנים את השינוי וללמוד שיטת דיבור ללא מאמץ. לפעמים בגיל זה יש ממצא פתולוגי על מתרי הקול (יבלות בעקר) צריך גם לבדוק את שמיעתה ולהתרשם מהרגלי הדיבור בבית, יש בתים צעקנים ויש ילדים שאינם עומדים במאמץ הקולי. מבחינתי אין אמת בצורך להפסיק לאכול דברי חלב, יש צורך לברר האם יש לילדה צרבות והרגלי אכילה הגורמים לצרבות. בקופח יש חובה לממן חלק מהטיפול קול עד גיל 9, אולי הקופה מתחמקת מתשלום לטיפול קול לילדה ולכן דוחה מעבר לגיל זה, כדי לא לממן את הטיפול? הצלחה בגיל זה תלויה בגורמים אישיותיים וגם משפחתיים

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה