בן 5.5 והגיית האות ס'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/07/2016 | 23:29 | מאת: גלית

הי, בני בן ה-5.5 בעל שפה עשירה ומדבר בצורה שוטפת. הוא הוגה את כל האותיות בצורה טובה (כולל ש, צ, ז), אבל רק את האות ס' הוא אומר עם לשון בין השיניים. האם זה משהו שאמור להסתדר עם הזמן? האם יש צורך בפניה לקלינאי תקשורת?

השאלה, האם השיניים שלו התחלפו? אם כן, תפני לקלינאי תקשורת. אם לא, ניתן להמתין כי אולי יסתדר מעצמו. בכל מיקרה, לא יזיק בדיקה של קלינאי תקשורת, לפני גיל 9 הבדיקה והטיפול כלולים בסל הבריואת של קופת חולים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה