מנשך ומיתרי קול- סגירת יתר?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/05/2016 | 01:52 | מאת: רעות

שלום! הייתי מעוניינת לשתף ולשאול: יש לי בעיה קלה במנשך- סגירתי לא הכי נוחה לאחר טיפול יישור שיניים שעברתי. אני מרגישה שלצורך דיבור אני "מתגייסת" מראש על מנת לדבר בגלל חוסר הנוחות בין הלסתות. אני מרגישה שדבר זה גורם לי לסגירת יתר של מיתרי הקול ויש לי כאבים בתחתית הגרון- היכן שמיתרי הקול . האם דבר כזה הגיוני ואכן יכול להיות שמחוסר נוחות בהגיה אני "מפצה" ומחזיקה את הדיבור ע"י סגירת היתר הזו כדי להחזיק את ההברות יציבות -מה שהלסתות לא מאפשרות לי בנוחות? האם יש ממה לחשוש? תודה רבה מראש, רעות

שלום רעות, אני לא יודעת בת כמה את, לעתים מבצעים יישור שיניים מבלי לבדוק את איכות התנועה של הלשון בדיבור, בבליעה ובזמן "מנוחה". יש תופעה בשם דחיקת לשון או דחיפת לשון שמתארת תנועה קדימה ולחץ על השיניים בזמן בליעה,דיבור או בעיסוק בפעולה אחרת. יכול להיות שלא הופנת לבדיקה אצל קלינאי תקשורת אשר יכול לבדוק את המצב של הלשון בתנועה ובמנוחה. יכול להיות שאת מעלה את מתח השרירים בגרון, לאו דווקה במתרי הקול, והמתח הזה גורם לך לאי נוחות כנתואר. המלצתי שתפני לקלינאי תקשורת, לבדיקת תנועת הלשון ולאחר מכן, תחליתו יחד האם יש מקום לטיפול ושינוי הרגלים. אם קולך יציב, אז הלחץ לא במתרי הקול. שם הפתולוגיה שונה לחלוטין ולא מתחילה בפה או בשיניים. בת כמה את? האם זה טיפול אורטודנטי הראשון שלך?

07/07/2016 | 00:47 | מאת: רעות

אני בת 27 וזהו הטיפול האורטודנטי השני שעברתי. הלכתי לאורטודנט מומחה מאוד שעשה לי ישור השיניים בצורה מאוד מבוקרת. שאלתי גם כמה קלינאי תקשורת לגבי הדיבור שלי אבל הם טענו שהכל בסדר בדיבור שלי. אין לי צרידות אבל אני מרגישה כאבים בתחתית הגרון. אולי אני חוסמת את האוויר שמוזרם מהריאות בעת הדיבור והכאב נוצר מזה? האם זה בכלל הגיוני שבעיית מנשך תגרום לי לייצר לחץ בגרון ותגרום לכזו בעיה? אול זה פסיכולוגי ופיתחתי משהו בגלל זה.. אני חוששת מאוד ומוטרדת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה