בן 2.8 - דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/05/2016 | 17:10 | מאת: שירלי

שלום רב, בני בן 2.8. מחבר משפטים של עד 6 מילים, מדבר ברור רוב הזמן ומובן לכולם. משחק יפה עם ילדים אחרים וגם ההבנה שלו נהדרת. העניין הוא שהשיחות שלנו מאוד פונקציונליות. כשאני שואלת אותו שאלה כלשהי כגון "עם מי שיחקת בגן?" הוא עונה בדיוק על מה ששאלתי, מונה שמות של ילדים ולא מפרט מעבר לזה. אחותו למשל הייתה מספרת לי את קורותיה לפרטי פרטים בגיל הזה. כשהוא רוצה משהו הוא מבקש באופן מאוד ממוקד. גם כשהוא שואל שאלות הן מאוד ספציפיות "איפה החולצה של ספיידרמן? מתי האוכל מוכן?" וכו'. יש לנו מעט מאוד סתם פטפוטים. זה תקין?

הנה עוד שונות בין בנים לבנות...... אם הוא "מתקדם", דיבורו ברור ויכול להשיב לשאלות, לבקש בקשורת ולשרת את עצמו, כניראה שהוא בדרך הנכונה. אם עדיין תרגישי שונות בינו לבין בני גילו, לאחר יום הולדת 3 ועוד קצת, תפני להתייעצות עם קלינאי תקשורת. בנתיים הוא כמו הרבה בנים......

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה