דחיקת לשון ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/04/2016 | 10:21 | מאת: אורית

שלום, הבת שלי נמצאת בתהליך יישור שיניים, כאשר כולל בעיקר הכנסת השיניים העליונות הנוטות החוצה. הבנתי שאם קיימת בעיה של דחיקת לשון, צריך לטפל בזה במקביל. שאלתי את האורטודנט שלה האם יש לה דחיקת לשון. הוא ביקש ממנה לבלוע רוק ואמר שהוא חושב שלא. האם יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר של העניין? תודה מראש.

לבלוע רוק, כשהיא יושבת בכסא הבדיקה עם הראש נוטה אחורה, אינה מגדימה את דחיקת הלשון. תפני לאבחון אצל קלינאי תקשורת אשר תבדוק את הדיבור, המנחשל הלשון כשהיא במנוחה וגם את הבליעה, תבדוק את הרגלי הנשימה ותסייע להבין למה השיניים יצאו החוצה. ללא טיפול הדחיקת שיניים (אם יש לה) הטיפול של האורטודנט עלול להיכשל, לטווח ארוך, אפילו אם במיידי ניראה כהצלחה, הלשון יכולה שוב לדחוף את השיניים החוצה,, במידה ויש דחיקת לשון, כמובן. לדעתי אין לבצע יישור שיניים ללא בדיקת תפקוד הפה והשלון, הנשימה ויציבת הגו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה