פעוט לא מבטא צליל u

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/05/2016 | 22:10 | מאת: מיקה

שלום. בני בן שנה וחצי. דו לשוני. אומר מספר מילים בשתי השפות ואף מחבר שתי מילים (אבא ביי ביי). התפתחות מוטורית תקינה. רקע של נוזלים באוזניים ובמעקב אאג. בדיקת שמיעה אחרונה היתה ללא ש"פ 35-45 דציבל. לאחרונה שמתי לב שמבטא כמעט את כל העיצורים אך לא מבטא אותם בצליל u. אומר קוקו, טוטו בפה סגור לחלוטין. ומה שמופק הוא מעיין צליל עמום. האם יש לפנות לקלינאית תיקשורת?. משתדלים לחזור על מילים כאלו בבית עם הדגשת הצליל. האם יש דרכים אחרות לשפר את הפקת הצליל?

בגיל זה לא מתייחסים להגאים או צלילים בפציפיים, יש לו מטלות שפתיות יותר חשובות, במיוחד בסביבה דו לשונית. אם לדאוג, אז לשמיעה שהינו הערוץ ללמידת שפה. בדיקות רופא ומעקב כדי למנוע פגיעה בהתפהתחות הדיבור והשפה על רקע ירידה בשמיעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה