ירידה בשמיעה................

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/03/2016 | 01:23 | מאת: שיר

שלום, אני בת 29 יש לי ירידה בשמיעה במהלך השנים אובחנן כבר מילדות. בדיקת השמיעה האחרונה: ימין- ליקוי קל עד חמורה שמאל- ליקוי מזערי עד בינוני חמור, BC ב אסימטריה בין האוזניים בתדרים הנמוכים לטובת אוזן ימין. ירידה בשמיעה הולכתית לא עצבי. - לא ניתן לבצע טימפנומטריה עקב מבנה דיסמורפי. לאחר בדיקת רופא א.א.ג, הוא אמר שאין נוזלים ואין שעווה, וביקש לבצע בדיקת טימפנומטריה שיעזור בהבחנה. - יש מצב שהטכנאית לא מומחית מספיק לביצוע הבדיקה טימפנומטריה ויש לבצע בדיקה במכון אחר? - או שבעיה שהטכנאית רשמה שיש מבנה דיסמורפי ופה בעיה? תודה על עזרתך.

קודם כל, מי שמבצע את הבדיקות הינה קלינאי תקשורת אשר למד שלוש וחצי שנים ועבר המון בחינות, איננה טכנאית! אם לא ניתן לבצע בדיקה זה בגלל מבנה האוזן ותעלת השמע, יכול להיות קשור לירידה בשמיעה, שהיא כוללל הבט הולכתי באוזן התיכונה ועצבי באוזן הפנימית. לאחר בדיקת רופא, ואולי גם טמפנומטריה, כדאי לבדוק את מדדי הדיבור והבנת דיבור, יכול להיות שאת זקוקה למכשירי שמיעה שישפרו את תפקודך השמיעתי והחברתי...לשיקול דעת המטפלים בך. לגבי מכון אחר, תנסי.. זה לא יזיק!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה