ילד בן שלוש דיבור לא מובן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/03/2016 | 23:08 | מאת: אורית

שלום רציתי לשאול על ילדי שהוא בן שלוש ולא מדבר ברור.הוא לא אומר אותיות בכלם או מילים כמו את.לזוגמה אבא הלך גינה .אין לו לגינה או תביאי לי שעון אין את.האם זה משהו שניתן לעבוד עליו??.מחכים לאבחון אצל קלינאית.יש לציין שיש לו אחות תאומה שמדברת מברור ממנו. יש לו אוצר מילים מעולה האם זו סיבה להתקבל לגן שפתי?

הרבה שאלות, אנסה להשיב אחת אחת.... לגבי האחות, כן, בנות מדברות יותץר מוקדם וברור מבנים, הן מדברות עם הבובות ולא משמעיות קולות מכוניות... בגיל שלוש יש שונות אך רצוי שיהיו משפטים נכונים, אפילו קצרים... אבחון זה חשוב והעקר, האם יש שיפור במהלך החודשים האחרונים, אם התשובה חיובית, אפשר להירגע. גן שפתי רק לאחר אבחון פסיכולוגי או בתפתחותי והמלצה של קלינאי תקשורת שמכיר את הילד, ורק החל מגיל שלוש והפניה לועדת השמה ברשות החינוך העירונית. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה