אי נוחות קלה וצרידות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/03/2016 | 00:12 | מאת: חני

שלום! בחודש וחצי האחרון יש לי צרידות בצלילים הגבוהים של קולי. כרגע אני נמצאת בטיפול אורטודנטי על מנת לסדר את המנשך. רציתי לשאול האם הגיוני שמתוך חוסר הנוחות במנשך ובלסתות בעת דיבור יכולה להיווצר צרידות? אולי לחץ תת-מודעי אשר פוג לי במירי הקול?? יש לציין שאני זמרת וממש חוששת שזה קשור לשינים ולמנשך שלי.. תודה רבה מראש

הכל יכול להיות! גם יכול להיות שאת במתח, לא בלתי מודע, אך בהחלט מודע... בעקבות המכשירים בפה. רצוי להמתין עוד קצת ולראות האם יש עדיין הבדל בקול שלך עם המכשירים בפה. בכל מיקרה, האורטודונציה הינה זמנית. אם יש שינוי משמעותי, רצוי לפנות לרופא אאג' שיבדוק אולי זה לא קשר ואת רק צרודה עקב מחלה או חולשה, ללא קשר לשיניים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה