ילדה בגיל 3 מתקשה בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/03/2016 | 12:44 | מאת: שירה

שלום פרידה, תודה על הפורום המושקע. ביתי בת שלוש ונדמה לי שהשימוש שלה בשפה אינו מפותח דיו לגילה. יש לציין שסבתא שדיברה עימה אנגלית והייתה דמות מאוד משמעותית עד גיל שנה וחצי אפילו שנתיים בעוד אנו ההורים מדברים איתה עברית. כרגע הדיבור שלה קצת משובש מבחינת זמנים, פעלים, הטיות, זכר נקבה - למשל היא תאמר "אמא יושב" כשהיא מבקשת ממני לשבת, או "זה השמלה שלך" כשהיא מתכוונת לומר השמלה שלי, או "זה של דנה" אבל לא ככ יודעת לומר "זה שלי". כשאני שואלת אותה מה עשתה בגן, או עם מי שיחקה, היא בד"כ לא תענה כאילו לא מבינה.. אבל כן תענה על שאלות קונקרטייות. הדיאלוג איתה הוא לא פתוח במובן הזה..היא משבשת המון הגאים ומבלבלת בין אותיות "קימי מאס" במקום מיקי מאוס וכיוב'. אם מבקשת שאלביש אתה בגד מסוים היא תאמר "תשימי לך". אמנם יש התקדמות ושיפור בשפה, היא אוהבת לדבר וממלמלת המון, זוכרת שירים בעל פה אבל נדמה לי שילדים אחרים בגילה מדברים טוב יותר ממנה. מה דעתך? האם יש כאן עיכוב? האם את מאתרת קושי ממשי? האם כדאי ללכת לאבחוון או לחכות? אשמח לדעתך המקצועית. תודה

לפי התאור המפורט שלך נראה לי שיש מקום להתערבות של קלינאי תקשורת. ההתערבות שבתי רמות, בטיפול ישיר וקבוע בילדה וגם במתן הדרכה לך ולאבא שלה, כדי להמשיך את העבודה בבית, במהלך כל ימי השבוע. רצוי מאד לבצע בדיקת שמיעה לפני או בתחלית תהליך ההתערבות. הטיפול כלול בסל השרותים של הקופה , בתשלום קטן שלכם. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה