קושי בהגיית אות ס צ

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/03/2016 | 17:05 | מאת: שלמה

שלום, אני בן 26, לפעמים עם דגש על לפעמים, מתקשה להגות אות ס ו צ אני מרגיש מין שיבוש בהן, כאילו הן כבדות להגייה, לא רק הן עוד כמה צירופים של אותיות אבל אלה הכי. מרגיש לפעמים חנק להגות מילים בעיקר אם אני בקרבת אנשים. פניתי לאפ"ג אמר לי תיבת קול תקינה, יש לי רפלוקס אמנם אבל אני מטופל בתרופה, יש לי המון ליחה בגרון אני לא עושה איתה כלום, יש לי אלרגיה לקרדית האבק, יש לי רעד פיזיולוגי, אני לוקח פרולול. מה יכולה להיות הסיבה לכך?....

נושא היגוי לא ניראה קשור למה שאתה כותב, במצבך הרפואי. אם הדיבור מפריע לך, פנה לקלינאי תקשורת וקבל הדרכה וגבי שינוי הרגלי ההיגוי והדיבור. לגבי הליחה, לפעמים אנישם שמדברים מהר, "שוכחים" לבלוע תוך כדי דיבור, תשים לך לבליעה התכופה. לגבי יתר, זה לא בתחום המקצועי שלי. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה